Talarprofil: Gustav Jonsson

Den 31 mars är det dags för vår nätverksdag i Malmö – ett helt nytt koncept för 2015. Nätverksdagen består av korta presentationer som fördjupas i efterföljande workshops. Kort och gott en perfekt mix för dig som vill få det bästa kunskapsutbytet.

En av våra talare och moderatorer i Malmö är Gustav Jonsson från Collaborativo, och han har tagit sig tiden att besvara några frågor inför nätverksdagen.

Vad betyder intranät för dig?

För mig signalerar själva ordet en ganska tråkig och gammal plats dit innehåll går för att dö, men det kan bero på att de flesta av de verksamheter jag jobbar med har velat arbeta på nya och måhända lite otraditionella sätt. 

Jag gillar begreppet digital arbetsplats mycket bättre för att det faktiskt säger något om nyttan för dig som användare. Även den som är ansvarig för en plastmaskin eller är lagerarbetare kan få nytta av en digital arbetsplats, något som oftast inte kan sägas om ett intranät.

En digital arbetsplats känns som något jag som anställd vill använda för att bli mer effektiv och för att jag gillar digitala verktyg som hjälper just mig just nu. 

Kan du berätta lite om din bakgrund?

Jag har jobbat med väldigt många olika saker i mitt liv. När jag flyttade hemifrån dagen efter gymnasiets slut jobbade jag som montör och truckförare. Sen kom jag på att det lät roligt att plugga så jag läste historia och sociologi. Under tiden jag pluggade jobbade jag på en massa olika industrier genom ett bemanningsföretag. En mycket bra skola (att jobba med massa olika saker alltså).

När jag upptäckte (!) att de enda valen efter en historieutbildning var lärare eller forskare tänkte jag skaffa ett jobb och tänka lite på saken. Jag fick ett jobb inom digital försäljning och upptäckte att jag dels var rätt hyfsad på att sälja, dels att jag gillade webb.

2005 fick jag ett annat jobb på ett Malmö-företag som precis hade börjat arbeta med sociala samarbetsverktyg (bloggar, wikis, statusuppdateringar) internt i verksamheter. Genom tiden på Incentive började jag förstå hur stor påverkan digitala verktyg kommer att få på sättet vi arbetar i framtiden.

De senaste fyra åren har jag varit med på en resa som har innefattat det lilla innovativa och kaxiga företaget Podio från Köpenhamn och den stora IT-jätten Citrix från USA. Under dessa år har jag bland annat varit kundtjänstchef, affärsutvecklingsansvarig EMEA och en av produktcheferna. Alltså flera olika ansvarsområden som sig bör i ett litet och extremt snabbväxande företag som Podio.

Sedan årsskiftet driver jag Collaborativo – en konsultfirma som hjälper verksamheter med att arbeta smartare – ofta genom att samarbeta mer digitalt. 

Vad kan deltagarna förvänta sig av dig på nätverksdagen?

Jag kommer att prata om hur vi rent praktiskt kan ändra vårt sätt att arbeta på. Från ett hyfsat ineffektivt arbetssätt till ett digitalt och därigenom skalbart system.

Jag vill fokusera på att göra istället för att bara prata, så jag kommer att ha exempel och faktiskt göra saker live på scenen. 

Målet är att försöka visa deltagarna hur de kan ändra på saker just nu och hur enkelt det faktiskt är.

 

Plats för nätverksdagen är Media Evolution City, Stora Varvsgatan 6A, Malmö.

Information, program och talare

Anmälan till nätverksdagen

Kika också gärna i vår evenemangskalender för vårens konferenser, nätverksdagar och nätverksträffar.

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

f830dbc8ce74cf1e851b311d0cbbe93d>>>>>>>>