Kristian Norling på Intranätverk - Intranätkonferenser för alla som jobbar med intranät

Låt dig inspireras på Intranätverk 2014

Fjolåret var en succé – i år blir det ännu bättre! Den 20 maj öppnar Folkets Hus i Göteborg sina dörrar för Intranätverk 2014, och vi kan redan nu garantera ett fullspäckat schema med intressanta talare och lärorika diskussioner. Intranätverk är konferensen för dig som värdesätter aktivt deltagande. Vi vill erbjuda våra besökare en unik upplevelse där det oväntade är en ständig faktor. Därför är det kanske inte så konstigt att Intranätverk väljer ett annat spår än liknande konferenser. Här tvingas du inte lyssna till timslånga presentationer som får dig att tappa intresset halvvägs igenom. Vi ber istället våra talare att lägga fokus på det absolut viktigaste och tycker därför att 20 minuter är en rimlig längd. Intranätverk är dessutom en av få konferenser som har ett lika stort antal manliga som kvinnliga talare – alla med stor insikt i sina respektive ämnen.

Under förra årets Intranätverk kunde vi bland annat lyssna till Fredrik Wackå, Sveriges största intranätprofil med lång erfarenhet inom branschen. Fredrik kommer att finnas med på deltagarlistan i år, och för honom är det ett självklart val att kika tillbaka.

– Jag tyckte att Intranätverk i fjol var lite annorlunda. Konferensen stack ut med sitt format och genom ambitionen med högre deltagaraktivitet. Sedan tyckte jag också att formerna var bättre. Många konferenser har alldeles för långa block och Kristian tvingade oss talare att komprimera oss, vilket var bra. Föredragen var tillräckligt långa för att hinna få igenom två, tre huvudpunkter men inte längre än att man som lyssnare lyckades behålla intresset.

En annan person som återvänder även i år är Emil Öberg, verksamhetsutvecklare på konsultbasis med stor kunskap inom webb och intranät. Emils upplevelser av Intranätverk 2013 var enbart positiva och han ser med spänning fram emot årets konferens där han ska hålla i en blixtpresentation.

– Det är en jättebra konferens. Intranätverk är lite mindre än andra, men den har ett väldigt stort fokus på att människor ska träffas och prata med varandra. Min förhoppning om årets konferens är att den ska vara som förra årets – intim med väldigt bra människor som kommer dit.

Programmet för  Intranätverk 2014. För att uppmuntra till ett så stort meningsutbyte som möjligt innehåller Intranätverk en svensk samt en internationell dag. Vi är väldigt stolta över att kunna erbjuda ett internationellt perspektiv som bidrar till ny insikt och kunskap. Särskilt viktigt för oss är också att alla våra besökare deltar på samma villkor. Därför behöver du inte oroa dig för diverse montrar och utställningar. Vi vill istället att initiativet ska ligga på den enskilda besökaren och värdesätter nätverkande och mingel. Dagens samtalsämnen kan självklart också fördjupas under kvällen då middag och sociala aktiviteter erbjuds för den som är intresserad.

– Förra året kommunicerades det tydligt att här skulle och fick man vara mer aktiv. Det blev en trevligare och mer ambitiös stämning. Tack vare formatet kunde man också vara koncentrerad och på topp hela tiden, vilket man ganska sällan är på andra konferenser, berättar Fredrik Wackå.

Vi på Intranätverk vill att du ska kunna njuta av din konferensupplevelse och inte känna dig tvungen att anteckna frenetiskt för att få med dig all värdefull information. Därför kommer vi att dokumentera så mycket som möjligt så att du enkelt kan se tillbaka på de ögonblick som fångade ditt intresse. Alla presentationer filmas och publiceras (om talaren gett sitt medgivande) på webbplatsen efter konferensen. Det kommer också att göras skissanteckningar av presentationerna! På plats finns även en journalist samt en fotograf som genomför intervjuer med både talare och deltagare som läggs upp till ditt förfogande i efterhand. Kolla på filmerna från 2013. Till sist kan vi också meddela att tre prisvinnande intranät kommer att presenteras på konferensen: AMP och triptic som vunnit NNG Intranet Design Awards 2014, samt Praktikertjänst – vinnarna av RIMs intranätpris 2013.

Hjärtligt välkomna till Intranätverk 2014: Göteborg! (Intranätverk 2014 består av två konferensdagar, 20-21 maj, där den första är på svenska och den andra på engelska. Den 22 maj följer även en workshop.)

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

8714446fb9069d6f4a106b1b2e4bc179______________