Intranät

Att bidra till kunskapsbildning och -spridning är något som vi brinner för och anledningen till att Intranätverk grundades. Vi hoppas att alla som arbetar med intranät hittar något intressant och läsvärt här.

Intranät frågor och svar

Vi vill ge svar på frågor som:  Vad innebär egentligen intranätyrket? Ett intranätprojekt, vad kan det bestå av? Vilka intranätsystem används i Sverige? Intranätförvaltning, hur organiseras den bäst?  Vad är en intranätstrategi och vad ska den innehålla? Hur hantera information och förbättra informationskvaliten? Hur ska jag arbeta med sök på intranätet (verksamhetssök)? Det kan vara en stor utmaning. Därför har vi publicerat en snabbguide för bättre verksamhetssök och även en kort artikel om vad som krävs i en sökstrategi? Det där med sökanalys är det viktigt? Ja, om du vill lyckas med sök. Läs vad sökanalys innebär och vad du ska göra för att lyckas.

Intranätartiklar

Vår artikelserie om intranät och den digitala arbetsplatsen, som även finns sammanställda i intranätartiklar från konferenserna.

Intranätforskning

Sammanställningar över avhandlingar och de senaste årens uppsatser om intranät. Rapporter om intranät i Sverige och andra läsvärda undersökningar.

Intranätsystem

En översikt av intranätsystem och -program som används i Sverige. Marknadsundersökning av paketerade lösningar för SharePoint / Office 365. Dokumenthantering, interna sociala medier / nätverk, portaler, publiceringsverktyg och specialiserade intranätsystem.

Intranätpresentationer

Över 100 presentationer (med fler än 50 000 visningar!)  från våra konferenser finns publicerade på Slideshare.

Intranätvideos

Mer än 100 videos om intranät (med 5000+ spelningar!) finns publicerade från Intranätverk. De handlar om intranätförvaltning, –strategi, -styrning, -innehåll, –sök och mycket, mycket mera. 

Böcker

Intranätverk är också ett bokförlag, vi ger ut böcker om intranät, digitala arbetsplatser och webb.

Intranätyrket

Vad innebär det att arbeta med intranät? Ofta anställd på kommunikationsavdelningen, arbetar ensam och endast en del av arbetstiden läggs på intranätet. Sanningen är förstås mer komplex och vi har sammanställt en kort genomgång om vad det innebär att ha intranät som sitt jobb.

Intranätnamn

Under flera år har vi samlat svenska intranätnamn, här hittar du den kompletta listan med fler än 170 intranätnamn med många funktionella och fyndiga namn.

Intranätkonferenser

Intranätverk är en serie intranätkonferenser som arrangeras varje år i Göteborg, Malmö och Stockholm. Konferenserna fokuserar på lärande och att dela kunskap och erfarenheter om intranät.

Nätverksgrupper

Ökad kunskap ger större framgång, att följa med i de senaste trenderna, dra lärdom av varandra, är samtliga framgångsfaktorer för ett lyckat intranätarbete. Allt det får du genom att bli medlem i någon av våra nätverksgrupper.