Loading Evenemang
  • This evenemang has passed.

Nätverksdag Stockholm 2015

Om våra nätverksdagar

Utöver våra konferenser arrangerar vi på Intranätverk även nätverksdagar – ett helt nytt koncept för 2015. Våra nätverksdagar lämpar sig utmärkt för dig som vill lära av andra och samtidigt dela med dig av dina egna erfarenheter. Upplägget ser ut som följer:

Förmiddagen består av korta presentationer om 20 minuter. Presentationerna har ett tydligt fokus och avslutas på ett öppet sätt för möjlighet till vidare diskussion. Nätverksdagen består av 4 presentationer.

Eftermiddagen ägnas åt att gemensamt jobba med frågeställningarna från förmiddagens presentationer genom korta workshops (med inspiration från World Café). Dessa övervakas av presentatören för ämnet och stor vikt läggs vid att alla ska delta i diskussionerna. Som deltagare får du möjligheten att medverka i samtliga workshops om ca. 30 minuter. Principen är att du och din grupp flyttar från bord till bord.

Antalet deltagare är begränsat till 30 personer för att ge bästa möjliga förutsättningar för lärande.

Nätverksdag Stockholm 2015

Den 22 april 2015 är det dags för vår nätverksdag i Stockholm. Vi håller till på Klara konferens. Information följer nedan.

[button href=”https://intranatverk.wufoo.eu/forms/intranatverk-2015-natverksdag-stockholm-22-april/” size=”large” color=”#ffaa54″ hovercolor=”#ffaa54″ textcolor=”#000000″]Anmälan till Nätverksdag: Stockholm[/button]

Dagens talare och moderatorer

Pia Flodquist

Pia Flodquist har lång erfarenhet som webb- och innehållsstrateg med fokus på användbart och tillgängligt på webben, främst kopplat till redaktörernas arbete och innehållet. Det senaste året har Pia arbetat med Vägledning för webbutveckling www.webbriktlinjer.se (tidigare Vägledningen 24-timmarswebben) och utvecklat ett verktyg för självskattning av tillgänglighet eftersom tillgänglighet handlar om så mycket mer än validerad html-kod.

Tillgänglighet på intranät

En fjärdedel av alla svenskar i arbetsför ålder har en funktionsnedsättning. Hur många är det i din organisation? Tillgänglighet är bra för alla! Pia kommer att presentera fördelarna med att arbeta med tillgänglighet, vem som berörs, de snabbaste lösningarna och vilka verktyg och riktlinjer som kan hjälpa dig på din väg mot ett tillgängligt intranät.

Christoffer Wallström

Ordning och reda på innehållet

Vilka problem är det vi försöker lösa med innehåll? Hur skall vi göra det lättare att hitta och återanvända innehåll? Hur kan vi hjälpa till att garantera kvalité på innehåll? Hur kan vi strukturera innehåll i syfte att:

  • Beskriva/ Hitta
  • Uppfylla lagar och regulatoriska krav
  • Dokument- och informationshantering
  • Dynamisk och responsiv uppvisning

Nils-Erik Gustafsson 

Nils-Erik Gustafsson märkte ord (med SGML) och utnyttjade hypertextlänkar (i FrameMaker) redan innan webben fanns. Han har utformat webbar (t.ex. åt Vägverket och Borlänge kommun), intranät och webbtillämpningar (t.ex. en miljöpåverkanskalkylator åt Sveriges bönder). I nästan fyra år var han ansvarig för Skatteverkets intranät men är numera senior UX-strateg på inUse Experience AB. I den nyutkomna boken ”Intranät som skapar värde” har han skrivit ett kapitel om hur man engagerar intranätets användare.

På nätverksdagendagen kommer han att berätta om ”webbredaktörskap” – hur man som webbredaktör tillsammans med intranätansvarig kan arbeta metodiskt för att hjälpa sina användare att både hitta, fatta och gilla!

Kristian Norling

Intranätsök – det går att lyckas!

Kristian har sedan 2001 jobbat både praktiskt och strategiskt med intranät, kommunikation och sök. Kristian kommer att berätta om de viktigaste sakerna du måste arbeta med för att lyckas med sökfunktionen på intranätet. Och ingenting har med själva söktekniken att göra!

April 22 2015

Details

Date: April 22, 2015
Time: 09:00 - 16:00
Evenemang Categories:

Venue

Klara Konferens

Vattugatan 6
Stockholm,111 52Sverige

+ Google Map

Phone:

08-411 79 03

Visit Venue Website

Organizer

Intranätverk
Phone: 073-6889353
Email:
Website: Visit Organizer Website
c55489fae4fa60d7796584ce23bc0a38wwwwwwwww