Loading Evenemang
  • This evenemang has passed.

Nätverksdag Malmö 2015

Publik 2, Intranätverk 2014: Stockholm

Om våra nätverksdagar

Utöver våra konferenser arrangerar vi på Intranätverk även nätverksdagar – ett helt nytt koncept för 2015. Våra nätverksdagar lämpar sig utmärkt för dig som vill lära av andra och samtidigt dela med dig av dina egna erfarenheter. Upplägget ser ut som följer:

Förmiddagen består av korta presentationer om 20 minuter. Presentationerna har ett tydligt fokus och avslutas på ett öppet sätt för möjlighet till vidare diskussion. Nätverksdagen består av 5 presentationer.

Eftermiddagen ägnas åt att gemensamt jobba med frågeställningarna från förmiddagens presentationer genom korta workshops (med inspiration från World Café). Dessa övervakas av presentatören för ämnet och stor vikt läggs vid att alla ska delta i diskussionerna. Som deltagare får du möjligheten att medverka i samtliga workshops om ca. 30 minuter. Principen är att du och din grupp flyttar från bord till bord.

Antalet deltagare är begränsat till 30 personer för att ge bästa möjliga förutsättningar för lärande.

Nätverksdag Malmö 2015

Den 31 mars 2015 är det dags för vår nätverksdag i Malmö. Mer information följer nedan.

Plats: Media Evolution City, Utbildningsrummet. Stora Varvsgatan 6A, Malmö.

Anmälan till nätverksdagen.

Nätverksdagens talare och moderatorer

Pia Flodquist

Pia Flodquist har lång erfarenhet som webb- och innehållsstrateg med fokus på användbart och tillgängligt på webben, främst kopplat till redaktörernas arbete och innehållet. Det senaste året har Pia arbetat med Vägledning för webbutveckling www.webbriktlinjer.se (tidigare Vägledningen 24-timmarswebben) och utvecklat ett verktyg för självskattning av tillgänglighet eftersom tillgänglighet handlar om så mycket mer än validerad html-kod.

Tillgänglighet på intranät

En fjärdedel av alla svenskar i arbetsför ålder har en funktionsnedsättning. Hur många är det i din organisation? Tillgänglighet är bra för alla! Pia kommer att presentera fördelarna med att arbeta med tillgänglighet, vem som berörs, de snabbaste lösningarna och vilka verktyg och riktlinjer som kan hjälpa dig på din väg mot ett tillgängligt intranät.

Fredric Landqvist

Forskare och Senior Informationsstrateg, med fokus på kunskapshantering, sociala nätverk, lärandeorganisering (Communities of Practice) samt informationsarkitektur. Arbetar med informationshantering, styrning och ledning av stora intranät, samarbetsplattformar och sök. Aktiv inom öppet-data, länkat-data och framväxande praktiker/forskning inom semantisk webb. Har länge arbetat med medicinsk informatik (e-hälsa) och aktiv invånardialog.

Information och organisering

Fredrics presentation handlar om hur information ändrar allt! När alla kanaler vävs samman ställer det nya krav på organisering av information, från sociala konversationer till skapandet av kunskap men även för transaktioner och analys.

Oscar Berg

Oscar Berg arbetar på frilansbasis med att hjälpa organisationer förbättra intern kommunikation och samarbete med digitala tjänster samt hur man utvecklar en digital arbetsplats som gör medarbetarna mer produktiva och engagerade. Han arbetar även som digital strateg på Tactel där han hjälper organisationer utforma digitala kundupplevelser och arbetssätt med innovativa digitala tjänster.

Tjänstedesign och den digitala arbetsplatsen

Oscars presentation beskriver hur ett tjänsteorienterat tankesätt och tjänstedesign kan göra kunskapsarbetare mer engagerade och produktiva genom en förenklad, mer integrerad och mer flexibel digital arbetsplats.

Gustav Jonsson

Gustav från collaborativo har arbetat praktiskt med sociala intranät och samarbetsverktyg de senaste tio åren. Under dessa år har Gustav hjälpt organisationer som Dagens Nyheter, SSU, Socialministeriet (DK) och Red Bull att jobba effektivt internt. Gustavs presentation kommer att fokusera på hur organisationer redan i dag kan börja arbeta med utmaningar för att komma närmare framtidens arbetsplats i morgon.

Vid sidan av arbetet gillar Gustav att åka skidor, spela/titta på fotboll och att ha roligt på jobbet.

Kristian Norling

Intranätsök – det går att lyckas!

Kristian har sedan 2001 jobbat både praktiskt och strategiskt med intranät, kommunikation och sök. Kristian kommer att berätta om de viktigaste sakerna du måste arbeta med för att lyckas med sökfunktionen på intranätet. Och ingenting har med själva söktekniken att göra!

March 31 2015

Details

Date: March 31, 2015
Time: 09:00 - 16:00
Evenemang Categories:
Website: Visit Event Website

Venue

Media Evolution City: Utbildningsrummet

Stora Varvsgatan 6a
Malmö,211 19Sverige

+ Google Map

Visit Venue Website

Organizer

Intranätverk
Phone: 073-6889353
Email:
Website: Visit Organizer Website
e960a74658222a26b93c0517e8dc05c4jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj