Loading Evenemang
  • This evenemang has passed.

Intranätverk 2017: Göteborg

På årets konferens får du höra presentationer från:

  • Petra Graus, Pensionsmyndigheten
  • Annika Lennstam, Transdev
  • Johan Simon, SVT
  • Tobias Mossop, Martin & Servera
  • Karl Brännström, Svenska Spel
  • Marcus Österberg, VGR
  • Mikaela Månsson, KappAhl
  • Elisabet Lundholm, Malmö Stad

 

Intranät Expo

Även i år kommer ”Intranät Expo” finnas på plats. Helt enkelt en intranät utställning där du kan få se hur startsidor på andra intranät ser ut. För alla skärmdumpar finns en analys av hur stor andel som används för nyheter, verktyg och annat.

Och om ni bidrar med skärmdumpar till expon får ni också en analys av intranätets startsida alldeles gratis! Mer information om hur du kan delta.

För vem?

Konferensen riktar sig till alla som jobbar med den digitala arbetsplatsen, sök, knowledge management, intranätansvariga -redaktörer, -strateger, kommunikationschefer, IT-arkitekter, verksamhetsutvecklare, HR osv.

Fortfarande inte övertygad? Därför ska du välja en intranätkonferens hos Intranätverk.

Program för Intranätverk 2017: Göteborg, 16 maj

08:00 — 09:15 Registering, kaffe och mingel

09:15 — 09:25 Konferensen inleds av Fredrik Wackå

09:30 — 10:00 KappAhls resa mot ett nytt intranät – en förstudie med fokus på butik – Mikaela Månsson, KappAhl

”Information overload – vi drunknar!” ”Svårnavigerat och dåligt sök – vi hittar ingenting!”. KappAhls intranät är butikernas huvudpulsåder – men i dagens tappning svårjobbat. Möjligheterna att förbättra och förenkla är stora. Mikaela Månsson berättar om KappAhls pågående resa mot ett nytt intranät, hur man hanterade förstudien och tillsammans med medarbetarna tog fram visionen om ett intranät som på allvar stöttar kundmötet i en digital samtid.

10:00 — 10:30 Intranätanalys med användaren i fokus – Marcus Österberg, VGR

Marcus kommer ge en introduktion till hur man jobbar analytiskt och användarcentrerat med ett intranät. Intranätanalys handlar om att söka svar på frågor om hur intranätet används. Men alla frågor är inte något att ha.

En dålig fråga att ställa är “hur många läser våra nyheter”, medan en bättre fråga kan vara “lyckas mobila användare slutföra sin tidrapportering med en rimlig ansträngning?”. Försök mäta effekt, inte aktivitet.

10:30 — 11:00 Förmiddagsfika

11:00 — 11:30 Nordens bästa digitala arbetsplats 2016 – Karl Brännström, Svenska Spel

2016 utsågs Svenska Spels intranät Hemmaplan till Nordens bästa digitala arbetsplats. Karl Brännström berättar hur de jobbat med en tydlig fokus på medarbetarnas delaktighet och engagemang, inte bara för att skapa en digital arbetsplats med bra innehåll och  relevanta verktyg som används av alla, utan för att skapa något som framförallt bygger stolthet

 

11:30 — 12:00 Användbara handledningar – från pdf till webb – Petra Graus, Pensionsmyndigheten

Pensionsmyndigheten har skapat en modell för att webbifiera långa handledningsdokument. I pilotprojektet gjordes tre PDF-dokument på totalt 240 sidor om till 130 webbsidor. Alla sidor har dynamiskt innehåll som anpassas efter handläggarens aktuella arbetsuppgift. Många handläggare skrev tidigare ut dokumenten för att kunna göra egna anteckningar i marginalen. Ett arbetssätt som de även kan fortsätta med i den digitala versionen.

I det här föredraget visar Pensionsmyndigheten lösningen som ger handläggarna en avsevärt bättre handledning och redaktörerna ett lättare sätt att förvalta innehållet.

12:00 — 13:00 Lunch på Restaurangen

13:00 — 13:30 Presentation av Precio Fishbone – Från Intranät till Digital Arbetsplats

13:40 — 14:10 Rätt information till rätt medarbetare – Annika Lennstam, Transdev

I en tid av informationsöverflöd är det viktigt att vi internt gör informationen så relevant som möjligt för mottagarna. Genom att roll- och platsstyra informationen på vårt gemensamma intranät är vår ambition att förenkla så mycket som möjligt för våra 4000 medarbetare runt om i Sverige. Majoriteten av medarbetarna sitter inte vid datorn varför enkel åtkomst via mobila enheter och storskärmar har varit en annan prioritet.

14:10 — 14:40 Så skapade SVT energi i arbetet med sitt nya intranät Fjärrkontrollen – Johan Simon, SVT

I januari 2016 fick vi veta att bara 43% av medarbetarna kunde hitta eller göra det de ville på intranätet. Endast 6% var nöjda med söket. Efter en kort gråtskvätt kavlade vi upp ärmarna och startade ett omtag. Hur väver vi ihop intranätet med samarbetsytor för tv-produktioner i Office 365? På vilket sätt svarar vi upp mot andra etablerade kanaler och funktioner? Hur ger vi redaktörerna kunskap om hur de kan påverka söket? Och hur får vi dem att jobba ihop om gemensamma ämnen?

14:40 — 15:15 Eftermiddagsfika

15:15 — 15:45 Bruna internpostkuvert och appintranät – Malmö stads väg mot den digitala arbetsplatsen – Elisabet Lundholm, Malmö stad

Den 23 mars antog kommunfullmäktige Det digitala Malmö – Malmö stads program för digitalisering. Ett av fyra fokusområden, Framtidens arbetsplats, inriktar sig på Malmö stads interna utveckling och stöd till de 25 000 medarbetarna. Samtidigt börjar O365 rullas ut, och ett gammalt eftersatt intranät med dålig räckvidd behöver finna sig självt. Ett perfekt utgångsläge att tänka nytt! Men… hur möta varje användare där hen är? Hur leverera agilt när stora steg krävs? Hur bygga nödvändiga interna broar såväl tekniskt som kulturellt? 

15:45 — 16:15 Innehållet driver framgången på Sveriges bästa intranät – Tobias Mossop, Martin & Servera

Två år i rad, 2015 och 2016, har restauranggrossisten Martin & Servera vunnit Web Service Awards utmärkelse för bästa svenska intranät. Det är framförallt innehållet som gör att de drygt tvåtusen användarna gillar sitt intranät. Tobias Mossop berättar hur man åstadkommer 480 nyheter på ett år och hur man lägger det stora innehållspusslet i en komplex organisation med många olika målgrupper i en utspridd geografi.

16:20 — 18:00 “after-conference”-mingel

 


 

SPONSORER 

omnia-by-pf

 

         

 

 


May 16 2017

Details

Date: May 16, 2017
Time: 08:00 - 18:00
Cost: 1495 kr
Evenemang Categories:

Venue

Folkets Hus

Olof Palmes Plats 3
Göteborg,Sverige

+ Google Map

Organizer

Intranätverk
Phone: 073-6889353
Email:
Website: Visit Organizer Website
4b208c21b1b3ce112b7b2175801ce8ab```````````````````