Loading Evenemang
 • This evenemang has passed.

Intranätverk 2016: Malmö

Programmet för höstens intranätkonferens i Malmö är klart.

Årets talare: Magnus Lindstrand, (Hässleholms kommun), Hanna Karppi (Skanska), Frida Wainult (Höganäs AB), Mikael Wendelius (Findwise), Johan Book (Ledarkommunikation.se), Nina Björkman (MKB Fastigheter) tillsammans med Hanna Jonsson (Netrelations), Mads Richard (Intra2) och Lars Thostrup (Danske Bank).

Konferensen riktar sig till alla som jobbar med intranät, digitala arbetsplatser, sök, knowledge management och samarbete. Och roller som intranätansvariga -redaktörer, -strateger, kommunikationschefer, IT-arkitekter, verksamhetsutvecklare, HR osv.  

Intranät Expo

En nyhet för i år är att det kommer finnas en ”Intranät Expo” på plats. Helt enkelt en intranät-utställning där du kan få se hur startsidor på andra intranät ser ut. För alla skärmdumpar finns en analys av hur stor andel som används för nyheter, verktyg och annat.

Och om ni bidrar med skärmdumpar till expon får ni också en analys av intranätets startsida alldeles gratis! Mer information om hur du kan delta.

Program för Intranätverk 2016: Malmö, 29 september

08:00 — 09:00 Registering, kaffe och mingel

09:00 — 09:10 Konferensen inleds av Kristian Norling & Fredrik Wackå

09:15 — 10:00 From good to great: Rethinking Skanska’s global intranet with Hanna Karppi

 • Focusing on usability: User’s needs as source of inspiration and development
 • Leveraging on being a global company: Encouraging knowledge sharing and collaboration
 • Leading business critical change process involving multiple countries and units

Key take-aways:

 • How to lead a successful implementation project
 • How to focus on the user and organizational needs
 • Implementing digital workplace step by step

10:00 — 10:30 Danske Bank HELP Universe with Lars Thostrup

The HELP Universe won a gold award in this year’s Intranet Innovation Awards. The solution shows how to turn a helpdesk system from an internal perspective to a user-centric experience, that increased the self-help ratio and lowered the number of reports.

10:30 — 10:50 Förmiddagsfika

10:50 — 11:20 Med verksamhetsnära som ledstjärna med Frida Wainult, Höganäs AB

Samarbete över lands- och avdelningsgränser är avgörande för Höganäs framgång och det är också en av huvuduppgifterna för Höganäs nya intranät. Med små personella resurser har Höganäs tagit fram ett anpassningsbart intranät som utgår från kärnverksamhetens arbetsuppgifter. En grundlig behovsanalys ligger till grund för den uppgiftsbaserade strukturen. Kommunikations- och feedbackmöjligheter på alla olika ledder i organisationen är ledord och synliggörs både i nyhetsförmedling, på projektytor och i andra verktyg på intranätet.

11:20 — 11:50 Intranets, past, present and the future with Mads Richard, Intra2

A simple analysis of intranet homepages from more than 400 companies during the last 20 years clearly shows the impressive development in this hidden world. And it makes a unique fundament for predicting the future of intranets and digital workplaces.

12:00 — 13:00 Lunch på Restaurangen M.E.C.K.

13:00 — 13:30 Blixtpresentationer

 • ATEA
 • Bool
 • Spintr
 • Stratiteq
 • Wizdom

13:40 — 14:10 Nina Björkman (MKB Fastigheter) tillsammans med Hanna Jonsson (Netrelations)

MKB:s intranät med fokus på informationsdelning och deltagande har varit igång sedan slutet av 2011. Med en idé om att göra nytt vartannat till var tredje år är det den andra generationen med samma bas som är aktuell nu.

Nina Björkman från MKB berättar om hur intranätet gör det möjligt för alla medarbetare att enkelt skapa nyheter, kommentera samt tagga kollegor i kommentarer och på så vis påverka innehållet. Denna funktionalitet är uppskattad och under föredraget kommer det att bjudas på siffror och bilder som exempel på detta.

MKB har idag en aktiv förvaltning tillsammans med sin upphandlade webbyrå NetRelations. Hanna Jonsson från NetRelations kommer under passet att gå in på hur byrån arbetar strukturerat med förvaltning och hur just MKB med hjälp av statistik och webbråd kunnat lägga till och ta bort funktionalitet.

14:10 — 14:40 Magnus Lindstrand (Hässleholms kommun) tillsammans med Ellinor Hallet (Bouvet)


Hur bygger man ett nytt intranät från grunden? Hur får man medarbetarna att bli delaktiga i en stor organisation med många verksamheter. Hässleholms kommuns nya intranät är en del i projektet Framtidens webb. En ny webbplats, ett nytt intranät och ett nytt CMS, SiteVision.

Magnus från Hässleholms kommun och Ellinor från Bouvet berättar om fallgropar, arbetet bakom, målen och funktionerna på det nya sociala intranätet. Ni kommer även att få se skärmdumpar från intranätet.

14:45 — 15:15 Eftermiddagsfika

15:15 — 15:45 Nästa generation av interna sökfunktioner – vad skapar egentligen ett bra sök? med Mikael Wendelius (Findwise)

Har du en sökfunktion som inte uppfyller dina och användarnas förväntningar? Här presenterar Mikael en bild av framtidens söklösningar och visar konkreta exempel på hur en bra söklösning kan se ut och fungera.

15:45 — 16:15 Från strategiskt beslut till uppnådd effekt med Johan Book 

Förändringsledning eller ”change management” som det kanske lite käckare kallas har du kanske hört talas om? Ett uttryck som liksom allt annat ”trendar” med jämna mellanrum. Tyvärr får förändringsledningen inte riktigt fäste och undersökningar och statistik talar sitt tydliga språk, organisationer är dåliga på att gå från strategiskt beslut till uppnådd effekt. Undersökningar visar att nio av tio strategigenomföranden misslyckas. Detta gäller också våra intranät i hög grad.

Johan lotsar dig igenom förändringsledningens grunder och hur du genom att fokusera på användarnas behov skapar ett aktivt intranät med fokus på affärsnyttan.

16:15 — 18:00 Vi bjuder på “after-conference”-mingel med dryck


 

SPONSORER

ATEA

Bool

 

Findwise

 

  

NetRelations

 

 

spintr

 

 

Stratiteq

 

  

Wizdom

September 29 2016

Details

Date: September 29, 2016
Time: 09:00 - 18:00
Cost: 1495 kr
Evenemang Categories:

Venue

Media Evolution City: Multirummet

Stora Varvsgatan 6a
Malmö,211 19Sverige

+ Google Map

Visit Venue Website

Organizer

Intranätverk
Phone: 073-6889353
Email:
Website: Visit Organizer Website
33ece6a2938cb3a2c842c8304fd49d01MM