Loading Evenemang
 • This evenemang has passed.

Intranätverk 2016: Göteborg

Programmet för årets intranätkonferens i Göteborg är klart. På årets konferens får du höra presentationer om:

 • Nytt globalt intranät – Karin Gustavsson (Scania)
 • Nyheter och Yammer ger ett omtyckt intranät – Rikard Spålseus (Swedish Match)
 • HR och intranätet – Marie Öhman (TeliaSonera)
 • How we can measure key collaborating behaviors – Christian Carlsson (Grundfos)
 • Video på intranätet – Kirsi Välimaa (Preem)
 • Kultur och digitalisering – Patrik Bergman (Haldex)
 • Nytt intranät (Sitevision) – Ann-Louise Svensson (Mölndals stad)
 • Intranätsök – Mikael Wendelius (Findwise)
 • Förändringsledning och intranät – Johan Book (Ledarkommunikation.se)

Ett detaljerat program hittar du längre ner på sidan.

Intranät Expo

En nyhet för i år är att det kommer finnas en ”Intranät Expo” på plats. Helt enkelt en intranät utställning där du kan få se hur startsidor på andra intranät ser ut. För alla skärmdumpar finns en analys av hur stor andel som används för nyheter, verktyg och annat.

Och om ni bidrar med skärmdumpar till expon får ni också en analys av intranätets startsida alldeles gratis! Mer information om hur du kan delta.

För vem?

Konferensen riktar sig till alla som jobbar med den digitala arbetsplatsen, sök, knowledge management, intranätansvariga -redaktörer, -strateger, kommunikationschefer, IT-arkitekter, verksamhetsutvecklare, HR osv.

Fortfarande inte övertygad? Därför ska du välja en intranätkonferens hos Intranätverk.

Program för Intranätverk 2016: Göteborg, 26 maj

08:00 — 09:15 Registering, kaffe och mingel

09:15 — 09:25 Konferensen inleds av Kristian Norling och Fredrik Wackå

09:30 — 10:00 Ditt och mitt intranät. Nytt socialt intranät i Mölndals stad – Ann-Louise Svensson (Mölndals stad)

Mölndals stad ville skapa ett funktionellt och tillgängligt intranät för alla anställda. Inte bara en informationskanal utan ett modernt socialt intranät för intern effektivitet och som fungerar som en digital arbetsplats där medarbetare kan hålla sig ajour med vad som händer i verksamhete och kan samarbeta med sina kollegor oavsett var de befinner sig. Mölndals stad har jobbat med effektmål som säger att intranätet ska bidra till att skapa vi-känsla och effektivitet i alla verksamheter ; få fler att använda intranätet ; det ska vara lätt att förstå hur man ska göra ; ge en bättre förståelse för de värden som skapas tillsammans ; det ska vara lätt att dela med sig och ta del av andras kunskaper.

10:00 — 10:30 Nyheter, dokument och social kommunikation – fokus på det viktigaste har gett ett uppskattat intranät – Rikard Spålseus (Swedish Match)

Möjligheterna med och önskemålen på ett modernt intranät är närmast oändliga. Med fokus på det viktigaste har Swedish Match skapat ett uppskattat intranät som stöttar och effektiviserar vardagens uppgifter, samtidigt som användarna själva genom social kommunikation hittat ett sätt att samarbeta och bygga en positiv och uppmuntrande kultur. Nyheter, dokument och social kommunikation – krångligare än så behöver det inte vara!

10:30 — 11:00 Förmiddagsfika

11:00 — 11:30 Nytt globalt intranät – Karin Gustavsson (Scania)

I slutet av 2014 initierade Scania projektet att skapa ett nytt, globalt intranät. Det innebär många och stora utmaningar, inte minst mot bakgrunden att man försöker möta både centrala och lokala behov, med användare i över 100 länder. Karin kommer också att berätta om hur Scania med en best-of-breed-lösning skapar en modern plattform som ska stötta kunskapsöverföring och interaktion, och skapa värde för användare över hela världen.

11:30 — 12:00 Kultur och digitalisering – från flört till förlovning – Patrik Bergman (Haldex)

Sedan ett år tillbaka har Haldex förtydligat sin kultur med 5C, som alla förväntas agera efter: Connect, Communicate, Collaborate, Coach, och Create. Detta påverkar också de tekniska val som görs för att förbättra för medarbetarna. Presentationen visar några exempel på hur detta samspel sker på Haldex.

12:00 — 13:00 Lunch på Restaurangen

13:00 — 13:30 Blixtpresentationer

Några av våra sponsorer får 5 minuter på sig att berätta om sitt erbjudande. 

 • Bool
 • NetRelations
 • PeopleNet
 • SiteVision
 • Spintr
 • Wizdom

13:40 — 14:10 Intranätet och HR:s leveransmodell – Marie Öhman (Telia)

I sin presentation kommer Marie att berätta om intranätet som verksamhetskritiskt verktyg och del av HR:s leveransmodell. Hur de systematiskt för att förbättra användarupplevelsen samt om samarbetet mellan intranätets intressenter; HR, Kommunikation, Finance, IT mfl.

14:10 — 14:40 Från strategiskt beslut till uppnådd effekt – Johan Book (Ledarkommunikation.se)

Förändringsledning eller ”change management” som det kanske lite käckare kallas har du kanske hört talas om? Ett uttryck som liksom allt annat ”trendar” med jämna mellanrum. Tyvärr får förändringsledningen inte riktigt fäste och undersökningar och statistik talar sitt tydliga språk, organisationer är dåliga på att gå från strategiskt beslut till uppnådd effekt. Undersökningar visar att nio av tio strategigenomföranden misslyckas. Detta gäller också våra intranät i hög grad.

Johan lotsar dig igenom förändringsledningens grunder och hur du genom att fokusera på användarnas behov skapar ett aktivt intranät med fokus på affärsnyttan.

14:45 — 15:15 Eftermiddagsfika

15:15 — 15:45 Video på intranätet – Kirsi Välimaa (Preem)

Med ganska enkla medel kan du snabbt och smidigt spela in korta filmer, bara du har din mobil, ett stativ och en mikrofon. Kirsi berättar hur Preem arbetar med video för publicering på intranätet. Du får också vet om när och varför video används på Preem, samt hur mycket det används i förhållande till text på intranätet.

15:45 — 16:15 Nästa generation av interna sökfunktioner – vad skapar egentligen ett bra sök? – Mikael Wendelius (Findwise)

Har du en sökfunktion som inte uppfyller dina och användarnas förväntningar? Här presenterar Mikael en bild av framtidens söklösningar och visar konkreta exempel på hur en bra söklösning kan se ut och fungera.

16:20 – 16.50 Mäta samarbete genom nyckeltal – Christian Carlsson (Grundfos)

Grundfos har 10.000  användare på Yammer – alla är inte aktiva- för att öka deltagande så är det mycket viktigt att förstå vilka beteenden som är nyckeln till ökat samarbetet, som i sin tur leder till ökat värde för Grundfos. Hur kan individer stöttas för att förändra sitt beteende? I denna presentation kommer du att lära dig om viktiga beteenden som är nyckeln till samarbete, hur de mäts och hur Grundfos planerar att använda “Key Collaboration Behavior Score”.

 

16:50 — 18:30 “after-conference”-mingel

 


 

SPONSORER

Bool 

Findwise

 

NetRelations

 

PeopleNet

 

SiteVision

 

spintr

 

Wizdom

 

 


May 26 2016

Details

Date: May 26, 2016
Time: 08:00 - 18:00
Cost: 1495 kr
Evenemang Categories:

Venue

Läppstiftet Konferens

Lilla Bommen 1-2
Göteborg,411 04Sverige

+ Google Map

Phone:

031-15 61 35

Visit Venue Website

Organizer

Intranätverk
Phone: 073-6889353
Email:
Website: Visit Organizer Website
8405a1ff983060bbab0cb65f87cdfb0700000