Artikelserie om intranätyrket

Arbetar du med intranät och kan tänka dig att bli intervjuad om din yrkesroll? Hör då gärna av dig till oss och delta i vår artikelserie om intranätyrket!

För oss på Intranätverk är kunskap ett ledord. Vi vill lära oss så mycket som möjligt, och vill samtidigt att ni ska fylla på er kunskapsdepå. Därför vill vi komma i kontakt med så många intranätentusiaster som möjligt.

Vår erfarenhet säger att det är ganska ensamt att jobba med intranät – vi har ofta inga kollegor. Att vara intranätansvarig är att vara en nutida renässansmänniska, en tusenkonstnär. Det gäller att behärska många olika roller och ha kunskap inom en lång rad olika ämnesområden. Detta är både en utmaning och något som gör intranätyrket omväxlande och roligt. Kompetensutvecklingen är något som de flesta sköter själva, genom att ta till sig kunskap på nätet, gå på intranätkonferenser eller träffa kollegor inom intranätyrket.

Till våren planerar vi att starta igång en ny artikelserie om intranätyrket. Vi vill veta hur det är att jobba med en viss roll, vilka arbetsuppgifter som ingår och vilka utmaningar du ställs inför. Samtidigt är vi också intresserade av att få kunskap om hur olika roller kan variera beroende på organisation etc.

Några av de vanligaste titlarna för oss som arbetar med intranät är följande:

  • intranätredaktör/webbredaktör
  • intranätstrateg/webbstrateg
  • intranätansvarig/webbansvarig
  • infomaster/webmaster
  • projektledare

Om du har en av ovanstående titlar (eller en annan titel där intranätet ingår som en huvudsaklig arbetsuppgift) vill vi gärna komma i kontakt med dig. Känns detta intressant är du varmt välkommen att höra av dig till Kristian Norling på kristian@intrateam.se. Du som blir intervjuad får givetvis läsa igenom artikeln före publicering.

För dig som vill berätta om din yrkesroll men helst vill vara anonym får du gärna fylla i vår webbenkät om yrkesrollen för oss som arbetar med intranät. Resultatet från enkäten publiceras när vi har fått ihop en gedigen svarskvot.

Stort tack på förhand!

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

7f17b1ebb2be3b96095f678235e03c2eZZZZZZZZZZZZZZZZZ